na cucky v oslu, den pátý

Ráno bylo zasvěceno souvenirům, ulicí zněly nostalgické jazzové melodie a křik feťáků, kteří si až příliš pozdě uvědomili, že to, podobně jako my, přehnali se snídaní. Například Zdeněk a Barunka měli každý nejméně dvě vejce.

Narozdíl od všem známého Erbenova vodníka, jsme seděli na molu nad jezerem odpoledne a čváchali si spolu s norskými puberťáky nohy ve vodě ledové. Zatímco kluci tajně vychlastali, pod záminkou hodinové procházky kolem jezera, předposlední víno, co nám zbylo a močili do kříže, Peťka se od Astrid z Lillehammeru, která se k ní přidala na molu v opalování, dozvěděla vše podstatné o místní "prohibici" a drogově závislých. / to vypité víno budiž chlapcům odpuštěno, jelikož sloužilo jako inspirace pro vznik nového odborného ornitologického a přírodu opěvujícího dokumentárního snímku /

Pak sme hráli divadlo a sprchovali se ve sprše, kde se dříve koupal Henrik. We love Henrik. Vůbec je Blitz prostorem s dramatickou, takřka revoluční historií, což v praxi znamená, že se občas ve dveřích objeví podivné bytosti... Když se Kuba zeptal na podivína se psem, bylo mu odpovězeno, že se jedná o "Character". Nicméně fluorescentní Ibsen v županu se po těchto prknech dnes proháněl naposled. Na krásné a nekonečně dlouhé oslí večery jsme zavzpomínali v parku při grilování párku a beze spánku pokračujeme do čtvrté ranní, kdy začíná naše další cesta - více na východ a ještě více za polárním kruhem.

Žádné komentáře: